Hoppa till innehåll

Beställ radondosor

Klicka här för tips om hur många radondosor du behöver

  • För en långtidsmätning ska minst två radondosor vara placerade i rum för boende.
  • Radondosorna ska placeras i rum som används varje dag, dock inte kök. Välj lämpligen sovrum, vardagsrum, allrum, gillestuga.
  • För hus och lägenheter i ett våningsplan ska radondosor placeras i minst två rum. I en enrumslägenhet placeras båda radondosorna i det enda rummet.
  • Om bostaden har flera våningsplan, inkluderat källaren, som används som bostadsutrymme ska minst en radondosa placeras på varje våningsplan.
  • För en bostad i ett eller två våningsplan är det tillräckligt med 2 radondosor. Beställ ytterligare radondosor om det är fler våningar eller det finns behov av fler mätpunkter, t.ex. för att få en uppfattning om var den huvudsakliga radonkällan finns.
  • Det är endast radondosorna i bostadsutrymmen som används vid beräkning av radonhaltens årsmedelvärde för bostaden (gäller långtidsmätning).

Om du saknar e-postadress ber vi dig ringa in din beställning till oss på 0709-31 31 71.

Om du vill beställa något annat än radondosor för mätning i småhus, t.ex. begära offert för ett större radonmätningsprojekt ber vi dig kontakta oss på annat sätt än genom detta formulär.

Radonmätning i småhus

Det kan vara så att vi kontrollerar beställaruppgifterna. Radondosorna levereras från ett ackrediterat laboratorium enligt ovan lämnade uppgifter och faktureras av oss. Vi tar del av mätresultatet.